Coffee in - ski out!

Igår var jag på barnkalas. 20 vilda 9 åringar samlade på ett ställe... say no more! Det var söta prinsessklänningar, glittriga skor, rosa presenter og skrik, gnäll och en aning bitchtendenser som genomsyrade kvällen. Men allt gick såklart toppen när jag håller i trådarna!:) Höga på socker, glada och nöjda lämnade de huset! 

Idag har koffeinet som jag drack på nattvakten i söndags äntligen gått ur blodet. Medans jag vaktade på de sovande och oskyldiga (hrm) kidsen så höll mig kaffet sällskap medans jag hade en all night long-dejt med hotta Vinny Chase. På köpet fick jag Eric, Turtle, Drama och Ari. En oslagbar kombination och jag skrattade mig natten igenom!:) Hade kunnat fortsätta på måndagen med det eftersom koffeinet höll mig vaken resten av dagen...

Jag har nu lagt skidorna på hyllan och det är med lite sorg i hjärtat som jag konstaterar att skidsesongen 2009 är över. Jag trodde väl aldrig att JAG skulle säga att jag längtar till vintern, men det är mest bara för att jag har helt kungliga skidor och gärna skulle haft ett gäng skiddagar till framför mig. Men jag hade inte för många kronor bytt bort denna underbara sommar som är på väg!!:)
Jag och Karin hann iallfall med en sista galen helg i Trysil. Strålande sol var beställt och det fick vi serverat på silverfat! Samma gäng från förra Trysilturen var på plats i stugan och det blev lika många galna skratt och upptåg! Slushen i backen var svårmanövrerad så på lördagen åkte vi ner på sittunderlagen efter solning bland smågranarna och diverse partygäng på konsertplatsen mitt i backen. Sen blev det fest i understället och med bara en sock fast gärna flera par solglasögon. Trots massa fest och sång så blev det ovanligt mycket sömn för oss så vi var relativt pigga när vi entrade Oslo by igen på söndagen. So long Trysil, sees neste år! Wiiiii! 

Idag har jag haft en superduktig dag med betalning av räkningar, insänd deklaration, postande av brev och tillbakalämning av bok på bibblan. Nu väntar träning och senare ikväll CL; Barca - Chelsea med törstiga kollegor! Jayyy!!!:D

Säkra vårtecken i Underbara Oslo:

• Südøsts uteservering är ute och oftast full
• Kulinaris-vagnarna står parkerade på Olaf Ryes Plass
• Folk går hem från träningen i träningscapribyxorna
• Solglasögon på allt och alla!
• Minigolfen har öppnat vid Akerselva
• Skejtarna plockar fram brädorna
• Folk sitter i parkerna, anytime, anywere!
• Det går att komma undan med att en söndagnatt gå dritings mellan krogar iklädd endast ett par kalsoner och en sönderriven t-shirt, och komma in på nya ställen i samma klädsel. Måste ju bara ha misstolkats som shorts...

Våren och solen är underbara!!:D

The winner takes it all!

Den tidigare Men vs Women-kampanjen är härmed avslutad! Och behöver jag säga något mer?:) Jag struntar såklart i resultatet över världen utan har haft mitt fokus på det norska resultatet. Fy fan vad vi är bra!:D

Resultatet hittar du här! Å jag dansar segerdans å springer vidare!:)

After Easter

Så var påsken över och livet kan återgå till det normala. Det vill säga kids på huset och inga fler 133% plusdagar på timelistan. Den sista påskiga dag låg jag till 90% i soffan en smula reducerad från Den Fabulösa Inflyttningsfesten som jag och Bästa Sambosen bjöd på kvällen innan. Min glasscraving var total och på kvällen blev det Phish Food, Cappucino Caramel Truffle och en film helt utan killar. Det sista var dock helt oplanerat och enligt min mening helt onödigt en kväll som den:).
Och inflyttningsfesten... ja den blev galet kul! Underbara och roliga kollegor från flera arbetsplatser förgyllde kvällen, vaniljvodkadrinkar var ett poppis inslag och salt blev både kvällens krydda samt räddaren i nöden. På måndagen undrade min kära sambo varför det hade varit just salt all over the place när hon klev upp på morgonen. Detta har mina vintörstiga kollegor ett gott svar på!:D

Nu är Sudösts uteservering öppen och det enda jag väntar på är solen så att jag ska kunna inta min blivande stammisplats på stället, aka Grannen. Jag har också världens bästa kollega som byter jobbhelg med mig så att jag kan åka och roa mig i Trysils backar nästa helg. En perfect avslutning på vintern och skidsesongen 2009! Weeiiiii! 

Vårens tävling är en stenhård kamp med en kollega; Först till 25/90! Vi har alltså tagit elixiakampanjen "tren 25 ganger på 90 dager" och gjort en intern tävling av den. Vinnaren bjuder på middag och 5 öl!:) Undertecknad leder med 7-1 i skrivande stund. Imorgon blir det 8... och min kollega ska inte få den minsta chans att hämta in försprånget!! Hej Beach 2009!!

Rock `n roll fiskeboll!:D

Denna helg har undertecknad tillbringat på min underbara arbetsplats med en massa härliga kollegor. Inte med några barn som är de vi jobbar för/med på huset. De två som bor hos oss firar påsk hemma hos familjen och inga andra barn i Oslo verkar ha behov av en akutplacering. Eller, klart de har det. Men inget barns behov har blivit uppmärksammat tillräckligt för att de får flytta in hos oss i vårat koseliga hus. Tack vare detta har Lunchboy, Jesus Christ Superstar och Grynerslutta spenderat fina timmar i solen, vid matbordet, i filmsoffan samt haft gitarrsessioner. Den innan helgen ogitarrkunniga Grynersluttan kan nu tre sånger; House of the rising sun, Patience och Runaway train och fingertopparna på vänsterhanden är nötta och ömma efter stålsträngarna!:) De tre gitarkameratene rock!!

På en påsksöndag som denna passar det alldeles ypperligt med en inflyttningsfest i Bästa Lyan! Sangrian är blandad, invitationerna utskickade, naglarna målade, partyhumöret på topp och lillklänningen hänger redo att iträdas! Ikväll blir det rock `n roll med kollegor, vänner och nya bekantskaper! Innan festen kan kicka igång måste jag bara väcka min sambo som har somnat på soffan efter en halv öl. It´s gonna be a fabolous night!!!:D

Socialiseringskampanj alabama!:)

En väldigt social vecka för undertecknad. Restaurangerna och barerna på Lökka har fått besök av mig och mitt sällskap många gånger på många dagar nu. Trevligt som attan! Jag har kickat igång min grymma arbetsplats på att socialisera efter avslutad vakt och detta är något jag tänker fortsätta med!:) Härligt att prata om andra saker än bara omsorgsmodeller, krisbearbetningsplaner och andra miljöterapeutiskta professionella saker!:)

Sen sist har jag besökt det tidigare nämnda fängelset massor av gånger. Jag har dock lämnat mobilen i bilen... Träffat en speciell fängelsevakt som tyckte att jag skulle lära mig att sticka, plus att han gärna diskuterade Ösets hockeylag med mig. Han ansåg dessutom att våran arbetsgrupp var otroligt färgrik. Det komiska i det uttalandet var att han gjorde det till min mörkhyade kollega.
Jag har även lärt mig några ord på Litauiska, lyckas smälta en liten 6årig ballerinas hjärta, lyckades nästan avtala en dejt med två trevliga polismän från organiserad brottslighet-avdelningen och sett på barnprogram med en sexuell underton. Eller så var det bara jag och min kollega som upptäckte de tydliga tecknen? Men att en tecknad björn säger till sin vän nyckelpigan att hon kan få sova hemma hos han, i hans säng  kan väl inte betyda annat än att han vill ligga?

Och återigen blir jag förvirrad och brydd av ett till synes uppenbart beteende som tydligen inte var det... men det är ju dumt att det ska vara enkelt och smidigt när det kan vara krångligt och halvsvårt. Men det är iallafall roligt!:) 

Ikväll hade jag en ultimat fotbollskväll i min underbara soffa. Filtar, pizza, glass och vindruvor. Det tråkiga var bara att Liverpool fick stryk av Chelsea. Gick inte riktigt som jag hade planerat!  

RSS 2.0