Sommartider hej hej!

Vad är en sommar utan uppesittarkvällar i gott sällskap å ett gäng glas vin egentligen? Igår hakade jag på en spontan inbjudan till trevlig tillställning i badhusparken med en tetra rosé. (Vem kan tacka nej till det?) Det blev mycket trevligt! Det var Johan, Jesper, Anna, David å jag som satt vid storsjöns strand inpå småtimmarna och åt chips och socialiserade. Johans tetra var full när vi kom å rätt tom när vi gick. Inte så konstigt att det blir så när vinet smakade saft och slank ner riktigt enkelt. En kille i gänget har vid tre olika tillfällen nu på bara 1,5 vecka presenterat sig för mig varje gång vi träffas. Att vi spelade TP på midsommarafton i nyktert tillstånd hade tydligen inte fastnat, och jag måste börja fundera på om jag inte gör något intryck överhuvudtaget när jag träffar människor,,,? Hmm,,, man börjar ju undra! 
Vi kom överrens om att denna sommar ska bli full av aktiviteter och ingen ska sitta inne en kväll när det finns så mycket att göra istället! Och det får verkligen inte bli så att vi i slutet av sommaren tittar tillbaka och summerar att man inte alls varit så aktiv som man hade planerat,,, som vanligt med andra ord! Nej, carpe sommaren ska det vara!!! Planer på brännboll, tältning, flottbygge och andra diverse sommaraktiviteter smeds. Vi ska börja redan ikväll med frisbeegolf! Är värdelös på frisbee, tror jag. Evigheter sen jag prövade. Men det kan säkert vara kul ändå! Skoj att pröva nåt nytt iallafall! Men molnen ser oroväckande mörka ut, hoppas att det inte börjar regna!

Fick trevliga sena födelsedagspresenter av mamma idag, en krukväxt som hette passionsblomma, något jag verkligen kan behöva, lite passion i min lya! Å så två flaskor rosévin! Det skulle ju vara helt ypperligt att kombinera vinet med nånting (någon) som innehåller passion,,hihi!;) Vi får väl se hur det blir med den saken! Tror jag måste vila en halvtimme nu,, vin å endast 4 timmars sömn har tagit ut sin rätt idag, många gäspningar på jobbet! Måste ju vara fit for fight när jag ska spöa grabbarna på frisbeen!;)

En Midsommarnattsdröm

Idag är det midsommarafton. Vädret har varit alldeles ypperligt, ovanligt lyckat. Dagen har innehålligt sillunch (jag är ingen sillfantast men lovade att äta iallafall en bit, och det blev hela två stycken! Stolt!), solning på Södragrön, grillning på samma ställe, kubbspel (där vi körde tjejerna mot killarna, vi fick storstryk båda gångerna, jag är helt enkelt usel på kubb! Har inte berättat resultatet för Sundsvallskillen som meddelade i sms att han vunnit 100% av hans kubbmatcher,, jag tror att han måste ge mig lektioner!) och massa efterätt! Bärpaj med glass, hallon-vitchoklad i ugn och jordgubbar med glass,,, underbart gott!
Jag åt lunch med M igår, han var i stan och det var jättekul att träffa han! Det dröjer inte lång stund innan vi kör gamla internskämt, och det är alltid lika kul! Skönt att det är avslappnat och trevligt istället för stelt och jobbigt! Igår fick jag veta att han har träffat en ny tjej som han är tillsammans med. De ska flytta ihop. Det var så skumt att höra, en ny tjej, lixom! Även om det var länge sen det tog slut mellan oss och det är en oundviklig sak som sker så kändes det ändå så konstigt! Även om vi båda har gått vidare så är det ändå en sorts milstolpe och någonting definitivt när den andra blir ihop med en annan. Jag fick höra hennes namn, ålder, yrke,, det var väldigt verkligt, och ändå overkligt,,, jag undrar hur det skulle kännas att se dem tillsammans, det har ju varit min "plats" så länge, även om det inte varit det på länge. Men jag är jätteglad för hans skull! Han förtjänar all lycka i världen och jag hoppas att han blir lycklig med henne.
Jag var inte så duktig med min kampanj i helgen. Det blev ingenting med inbjudan till trevlig träff. Inte än iallafall. Men jag ska skärpa till mig på den fronten, vad finns det att förlora? Antagligen skulle det bara vara riktigt kul! Jag får fundera ut något bra snart och köra på det!
Men jag gjorde en annan liten chansning i eftermiddag och blev väldigt förvånad över snabbt svar! Tre minuter istället för det vanliga, en timme (minst). Mycket trevligt. Och jag roas mycket av de dyslektiska inskagen som återkommer, tycker att det är väldigt charmigt och ler stort.
Inatt är det meningen att man ska sova med sju sorters blommor under huvudkudden och drömma midsommarnattsdrömmen om vem man ska gifta sig med. Det gjorde jag ofta när jag var liten, men kan inte komma ihåg en enda dröm som jag hade under denna magiska natt. Ikväll glömde jag att plocka blommorna innan jag gick hem. Så antagligen räknas inte det jag drömmer inatt. Nu ska jag lyssna på Thåström som vill ha klockor, körer och himlars orglar. Det vill jag också ha.

Carpe solen!

Nu när man är ledig mycket vill man ju såklart ta vara på alla soltimmar man kan! Att det såklart är mindre bra solväder är ju typiskt, men inte speciellt otippat! Men vad gör man inte för lite bränna? I två dagar har tre stenhårda brudar trotsat stormvindar och svarta moln för dyrkan av solen! Platsen är Södragrön och klädseln är bikini och solskyddsfaktor! De som gått förbi har haft tjock jacka och inte visat inärheten av så mycket hud som vi gjort,, de har snarare tittat på oss som att vi har varit helt knäppa i bollen,,, Men solen har varit våran vän och molnen har hållit sig hyfsat borta. Flera gånger hotades vi av svarta tunga regnmoln, men med våran enorma viljekraft tvingade vi bort dem till Körfältet istället! Å visst har vi blivit lite brunare sen i söndags!;) Även om vi var tvungna att linda in oss i filtar när molnen gled förbi,,, Men ska det solas så ska det solas!
Vi kom fram till att det enda som vi saknade var en pool. Vi tänkte att Östersundsbostäder säääkert skulle vara så snälla att de skulle ordna en åt oss om vi bara bad snällt. Eller inte. Efter lite lusläsande av reklamblad så hittade vi två alternativ. Det skulle delat på 5 (vi 5 som är trogna Östersund i sommar) bara bli 200:- var och då skulle sommaren vara komplett. Dock rymmer poolen flera tusen liter vatten, och nästa bekymmer blev hur vi ska fylla poolen. Vi kom fram till att vi skulle få springa ihjäl oss med hinkar eftersom vi inte har någon vattenslang,,, sen blev nästa problem hur vi skulle göra med poolen på natten? Den skulle säkert bli vandaliserad efter en natt och alla som gick förbi skulle kissa i den,, å det ville vi ju inte vara med om. Att vika ihop poolen varje kväll kändes som ett alltför stort projekt, så poolplanen blev lagd på hyllan tills vidare.
Dock kom vi på att det ultimata redskapet vi behöver för en lyckad sommar med massa äventyr och utflykter var en bil! Och av rena slumpen hade en liten pärla uppmärksammats på blocket. En svart golf för 4000:-. Jag blev lovad att jag skulle få måla rosa blommor på den, och det skulle vara våran alldeles egna socionombil! Sen skulle vi sälja den till hösten när vi haft våra sommaräventyr. (Man behöver ju en bil om man ska till Moose Garden, till exempel,,;)) Fortsättning följer om det blir någon pool eller bil. Eller om vi kommer på att vi alla jobbar så olika tider att det är lika bra att strunta i allt...

En inbjudan till äventyr dök upp. Trevligt! Jag lovar att fundera på saken. Tror att jag måste göra en chansning om det ska hända nåt i sommar, och om inte den anledningen räcker så är han ju en trevlig kille iallafall! Och som sagt så ska jag jobba lite hårdare för min carpe diem-kampanj! Men sen funderar jag på något annat också, om man bara vill veta hur sommaren kommer att se ut, är det okej att bara fråga då?

Addicted to,,,ice cream!

Om jag bara fick välja en enda sak att äta under resten av mitt liv skulle det vara glass! Det finns inget godare än underbart krämig härlig glass! Helst ska det vara med en blandning av glass, sås och gärna nåt tuggigt, till exempel kakbitar eller liknande. Det är väldigt stor skilland på glass och glass. Har man en gång smakat en lyxigare variant är det väldigt svårt att köpa en bytta Big Pack och vara nöjd med det. En gång för länge sen mötte jag en kille som delade min kärlek till glass. Lyckan var när vi beställde varsin jättestrut glass med massa strössel på Glassbåten i Karlshamn, mycket trevligt!:) Glass är ju faktiskt en väldigt social grej också. Att bjuda på glassdate är en bra idé, vem gillar inte glass, lixom?
Idag var jag på Hemköp och skulle handla lite. Jag brukar alltid kika i glassdisken på vilken matbutik jag än är, även om jag inte ska köpa nån glass, bara för att kolla glassläget. Idag till min lycka (eller olycka för mitt stackars glassbegär,,) hade de fyllt upp glassdisken! Flera sorter av underbara Häagen Dazs, bland annat favoriten Strawberry Cheesecake, och en annan cookie-glass som såg smaskig ut. Jag ville köpa en av varje smak!!! Som Emma vet så skulle jag lugnt kunna äta upp en hel bytta själv på en timme om det var politiskt korrekt att göra så. Men det är det ju inte,, en bytta ska räcka minst 3, helst 4 kvällar. Det är ju möjligt, men behovet är inte stillat! Nu finns ju min glassfavorit no 1 här i stan. Jag bugar mig för Ben&Jerry! Så ofantligt underbart sagolikt gott!! Cookie Dough är det godaste glassen i världen!!! Det är tur att den bara finns borta på Kvantum, där jag inte är så ofta. Annars hade jag nog både ruinerat mig och gått upp 3 kg i veckan på mitt glasscraving!
Om jag var chef för glassavdelningen på en mataffär skulle jag plocka in alla spännande och ovanliga smaker som finns. Vanilj och chocolate chip i all ära, men hur gott låter det inte med: white chocolate raspberry truffle, sticky toffe pudding eller chocolate peanut butter?! Vem skulle kunna låta bli att handla? Inte jag iallafall!
Få se om det blir nån lyxbytta till helgen, men vi ska ju ha dessertbuffé på personalfesten på lördag med ananaspaj, kladdkaka och äppelpaj, så jag kommer nog vara sockerspeedad så det räcker på söndag,,;)
Hur som helst så borde det vara mer glass åt folket, tänk vad mycket mindre bråk och konflikter vi skulle ha då!! Vem kan vara arg när de äter glass?! Glass är njutning och kärlek! Och efter nyss lästa missbrukskursen så erkänner jag gärna: mitt namn är Liza och jag är glassberoende!:)

Ett litet inlägg: En tydligare länk till den sköna jycken kommer här; www.rocky-digital.com/start/


En duktig/slapp dag!

Är ledig från jobbet idag, eller, det är jag nästan hela veckan. Sommarschemat har inte kickat igång än, så än så länge är det bara strödagar med jobb, och med andra ord får jag väl säga att jag har nån sorts semester! Och då får man ha slöa dagar. Även om en viss ångest brukar infinna sig närmare kvällen då man inte har gjort något "nyttigt" eller duktigt överhuvudtaget,,, Men, idag var jag uppe med tuppen klockan 7 och tvättade. Jag somnade om som en stock mellan tvättbytena, så jag tog mig officiellt inte upp ur sängen förns vid halv 11, men eftersom jag varit uppe å sprungit några gånger innan dess så räknas det ju inte som att jag sovit sååå länge, eller? Sen masade jag mig ut på min morgonprommis (idag mitt på dagen-prommis,,,) även fast jag var rätt seg, men det kändes fint å duktigt efteråt iallafall! Men efter det blev dagen mycket slöare,,, jag tror att jag har suttit framför datorn hela dagen,, vet inte riktigt vad jag gjort, men dagen har gått fort iallafall!
Dagens duktiga: 
♥ 2 prommisar, en på förmiddagen och en nu ikväll med Linda, den blev längre, strax över en timme, å det är ju trevligare med sällskap!
♥ Har ätit 2 av "5 om dan",, ett äpple och en banan. Ska äte den tredje nu, en saftig mango!
♥ Har ordnat så jag kan gå å lämna blod imorgon här i stan, lite faxande av papper med det var enkelt fixat! Det blir morgondagens goda gärning!
Alltid något! Hihi!

Denna vecka har två små nya mirakel kommit till världen, idag lilla Nellie, välkommen! I söndags kom lilla Lea. Tyvärr inte helt frisk och kry och behöver nu några extra tankar och tummar hållna för henne. Jag gör det iallafall!
Det slår mig gång på gång att Carpe Diem är ett motto som man borde leva efter mer och mer. Man får inte ta någonting för givet! Helleny, vi borde ha en ordentlig sommarkampanj!! Vad säger du?

Dagens underbara tidsfördriv för mig har varit denna sida: www.rocky-digital.com om världens bästa hund! Tokroligt är det iallafall!! Enjoy!
Nu ska jag avrunda kvällen med det sista avsnittet av Grey´s Anatomy som jag laddade hem idag eftersom jag missade det både i onsdags och i söndags. Med andra ord: jag & Dr McDreamy ikväll,,, say no more!!!

Vuxna män gör saker tillsammans

Hårda killar tenderar att bli riktigt mjuka när det kommer till lagsporter och då syftar jag främst på fotboll. Fotboll betyder minder kläder/skydd än hockey, alltså mer naken hud = roligare! De grabbar/karlar som i vanliga fall verkar hårda som kevlar blir genast mjuka och kramiga som gosedjur när det gäller gruppkram efter ett mål. Det ska kramas länge och hårt och gärna ett lyft och en klapp på rumpan på målgöraren. Senast i EM-kval matchen blev ju Sveriges herrar sååå glada och kramiga när vi spottade in mål efter mål. Ganska roligt att se på! Manlig kärlek, hårda killar som visar känslor och vågar vara fysiska, ingen bögskräck där inte! I like!
Ikväll var jag å Ida på en annan fotbollsmatch, inte samma klass på spelet som landslaget direkt, "div 3 herrar mellersta norrland" heter deras division så fint! Kampen stog mellan hemmalaget Frösö IF och Sundsvallslaget Svartvik. Å den matchen var väl sisådär, helt ok, om det inte hade varit så ofantligt kallt!!! Efter denna värmebölja som vi varit med om i några veckor nu sjönk temperaturen ordentligt i eftermiddag och diffade minst 10 grader jämfört med tidigare. Att man låg och solade i bikini i förmiddags kändes väldigt avlägset! Eftersom man helt ställt in sig på att det inte kan bli kallare än 20 grader hade man ju klätt sig därefter. Tur att vi sprang hem till Ida i dubbla omgångar och klädde oss bättre innan bussen tog oss ut till Frösön! Flera koftor, jackor och schalar blev det men till och med det var förlite,,, fingrarna var blåa och stela och kunde knappt skriva ett sms i andra halvlek. Dock hade vi varit rikigt duktiga och tagit med oss 2 paraplyn, IFALL det skulle börja regna, vilket det gjorde. Lite förutseende iallafall! Vi fick värma oss med té från den lilla kaféstugan som virr-Ida glömde betala för, hihi! Men det kompenserades väl med att jag dealade till mig reducerat pris på inträdet då kassören inte hade nån växel,,
Matchen då,,  Alla spelare på planen blev "göbbar", "kom igen nu, göbbar" ljöd från båda hållen hela tiden! Måste vara en mansgrej,,, varför inte grabbar eller killar? Sen så typiska matchgnäll och "men dooomarn!!!" fick man också höra en del av, men det hör väl till,,  lite åmande och smärtvridningar efter knäsmällar som läkte 5 sekunder efter att domarn blåst av blev det ju förstås också,, men som sagt, det hör väl också ihop med hård mansfotboll,,
Till nästa gång jag går på fotboll, vilket jag å Karo har planerat att göra massor i sommar (perfekt spaningsläge!) ska en väska med följande packas ner;
*filt
*extra tröja
*sittunderlag
*termos med värmande dryck
*fingervantar
*kikare (om man sitter långt från planen, behövs i spaningssyfte!)
Trevligt för övrigt med träff med Sundsvallskille efter matchen, för vi gick ju inte helt spontant på matchen, såklart fanns det en plan!;) En plan utöver den spaningsplan som alltid finns,, hihi! Well well, vad säger man, bollen är helt enkelt rund! Å fotboll är en trevlig sport! :)

Lördagnattsblogg

Klockan är 02.49, nyss hemkommen från Bishops, älskade Bishops! En Newcastle där och kvällen är komplett! Efter en jobbdag med sucktande tillsammans med arbetskompisarna efter diverse nödvändigheter såsom fysisk kontakt och med mera blev det en mycket trevlig grillkväll på Södragrön! God mat och en spontan marängswiss förgyllde kvällen! Därefter följde kubbspel, men jag har ju som vana att ingå i det förlorande laget och det blev inget undantag ikväll, tyvärr! Två raka förluster och vi återgick till att dricka vin och gå in till K&A i Partypalatset och lyssna på riktigt bra musik istället. Vi kände att kvällen inte kunde sluta där, utan begav oss till  Bishops när klockan var närmare halv 2,, med uppdraget att fixa så många telefonnummer som möjligt,,;) Jag vet faktist inte hur det gick för nån, vem som vann och så,, jag gjorde det iallafall inte! Det var förövrigt mycket ungt folk på B ikväll. Brukar ju vara rätt blandat, men ikväll var merpartern i våran ålder. Trevligt, tycker jag! En ny vakt dessutom,, som jag upptäckte var en kille som stött på mig när jag var typ 16-17,,, han hade växt till sig en hel del nu, men jag tror inte att han kände igen mig. Men det tror jag ju inte att nån ska göra,,, Men, han var iallafall väldigt trevlig mot oss och lät oss sitta kvar tills ölen var utdrucken. Jag var sista gästen ut från B ikväll,,, 
Självklart måste man älta och diskutera Det Uppenbara Ämnet och fråga efter flera synvinklar och speciellt killen i gängets synpunkt. Jag blev inget klokare, somvanligt med andra ord,,, hur, när och var ska man någonsin bli det? Kommer att bli gammal och gråhårig innan jag lär mig något om det manliga beteendets lagar! 
Imorgon åker Wonderful Helleny hem. Ska bli sååå trist att hon lämnar stan, om ändå bara för några veckor! Jag hoppas och önskar att hon får en trevlig och säker bilfärd hem, men med alla fika/bad/sov/inlinesstopp som hon ska göra kommer det säkert att gå kalasbra! Men jag längtar tills hon kommer tillbaka till stan!
En liten nattmacka nu å sen djup sömn står på min dagordning. Imorgon blir det antingen sol hos Erykah på Gräddhyllan eller i badhusparken med K&A. Jag längtar!!! P&K

Antiklimax i sommarnatten

Nu är det officiellt sommarlov, även om man inofficiellt tagit sommarledigt från allt plugg för ett tag sen. Varför är det alltid så att det är den sista tiden som man umgås extra mycket med alla vänner? Man hittar på extra roliga saker och spenderar så mycket tid med varandra som möjligt. Alltid superkul, men detta antiklimax som man blir lämnad med sen är inte alltid trevligt. En stor tomhet är vad det är. Saknar alla pinglor massor redan!!
Efter en trevlig utgång med alltid så galna upptåg igår blev fredagkvällen lugn.  Mysig sammankomst på gräsmattan på Södragrön med vänner. Jag antar att jag kommer att få höra ljudet av alla de hundratals studenter som sjunger om deras lyckliga dar inatt, eftersom idag är deras dag. Men jag är inte orolig för min sömn, dagen efter efterfester till klockan fyra brukar man inte vara så svårvaggad, som om jag någonsin är det,,,

Idag har jag iallafall bokat ett efterlängtat sommaräventyr. Min resa till Oslo!! Känns bra att ha det bokat å bestämt så man på riktigt kan se fram emot det! Ska bli så himla skoj att träffa alla underbara vänner där igen! För att inte tala om underbara staden Oslo! Bara man kliver av tåget omsluter sig Oslo-atmosfären runt en,,, Så passande var det ett stort reportage från Oslo i nyaste Elle som låg på jobbet. Kände igen mysiga uteserveringar och Karl Johan. Saknar! Men snart ska jag återse allt!

Jag hade ett samtal med en likasinnad idag angående att våga göra saker som man egentligen inte vågar. Varför vågar man inte säga/skriva rakt ut vad man egentligen tycker? Varför inte chocka med att skriva något helt oväntat och rakt på sak? Jag är nog mest rädd för svaret tror jag. Eller att kanske inte få något svar. Men vi höll båda med om att man borde våga mer! Tänk om man blir överkörd av en bil när man går hem, å så får man aldrig veta? Som den lilla kampanjen som hölls igång tidigare i vår, carpe diem-kampanjen. Borde kampanjera oftare! Jag hoppas bara att man inte sitter här och slösar bort tid, tid som hade kunnat förvaltas på ett mycket bättre sätt, ett mycket mysigare sätt. Men kommer man att få veta det utan att fråga?

Ikväll ska jag iallafall ge grabbarna i Entourage en chans, Någon sa till mig att det var en manlig motsvarighet till Sex and the City och det låter lovande! En annan stor lycka är att Family Guy har börjat sändas igen! Helt enkelt underbart!


RSS 2.0