High on life (or coffein)...

Igår var jag den räddande ängeln på jobbet och tog på mig att jobba natt när ingen annan kunde. Har aldrig jobbat natt förut men har inget emot det. Min fredag bestod då av förberedelser inför nattvakten. Till exempel hur ska man sova innan? Länge på morgonen? Kliva upp tidigt och hoppas på att få sova några timmar på em? Jag körde en blandning, sov mig hyfsat utvilad på morgonen och gick sen och lade mig på eftermiddagen och lyckades sova nästan 4 timmar. En löptur senare och jag traskade till jobbet till 22. Kändes rätt skumt att komma dit till den tiden, annars brukar jag snart vara klar med mitt arbetspass då... 
Men, jag hade iallaf laddat upp med böcker, sköna kläder och bestämt att nattens tema var chickflicks. Min nattvaktskollega Thomas skulle inte ha något att säga till om!:) Sen var det kaffet då... drack en iskaffe här hemma innan, och 3 koppar på overlappingen. Å jag dricker inte speciellt mycket kaffe i vanliga fall. Och det räckte mer än nog. Höll mig tokpigg hela natten igenom. Det blev lite Steig Larsson och sen The Break Up, Djävulen bär Prada (Thomas val kan jag tillägga!) och Breakfast at Tiffanys innan overlappingssysslorna skulle göras och mina 10 h som premiärnattvakt var över. I ett nyvaket och soligt Oslo gick jag hem för att sova kl 8. Och det blev hela 2,5 timmars sömn för mig innan koffeinet gjorde sig påminnd igen och det var bara att kliva upp och börja lördagen.  Har hållit mig igång hela dagen; tränat, shoppat och slappat. Och nu finns det absolut ingen tid för tröttheten att få tillträde. Ikväll väntar sushi, vin och Oslo Mekaniske Verksted på oss!:) Ikväll ska jag bli high on life istället för på koffein!:D


JAG HAR BLIVIT MOSTER!!

                                                        Tjohoo! Tjohoo!

Han kom ut i tisdagsmorse, 10 fingrar, 10 tår, en snopp. Välkommen till den underbara världen!! 

                                                
 


I´m with the band 2

En dagvakt med efterföljande kvällsvakt dagen efter lämnar ett helt ledigt dygn och således en hel del att finna på. Måndagens planer var för mig och Anna att ha ölkväll. Och då pratar vi om endast det bästa som Oslo har att erbjuda på mörka-öl-sidan. Det vill säga inte så mycket, tyvärr. Men som dom ölälskare vi är ville vi göra ett försök iallafall! Dock satt lördagen fortfarande kvar och vi prioriterade drinkar istället. Strawberry daiquiri, rabarber-lime daiquiri och baileyscoffee blev det hemma innan jag, Anna och Kine gick på Aku Aku och undrade vad kvällen hade att erbjuda. Efter en öl och stället ville säga Aloha till oss, blev vi inviterade att fortsätta natten med en 25-årsfiring på Café 33. Såklart var vi med på det! På Café 33 kan i princip vad som helst hända och ikväll mötte vi trummisen i Suicide Sally och hans gaykompis som gav oss liveuppträdanden av bland annat Ace of Base. En inbjudan till efterfest följde, men vi avbjöd både en och fem gånger. Och även om man är trummis i bandet så får man inte alltid "följa med upp endast för att dricka ett glas vatten", speciellt inte när man har en full vattenflaska i handen. Så bra är inte ens Suicide Sally. Så det så.

Och Det Fabulösa Cocktailpartyt då?:) Det var exakt så fabulöst som planerat. 13 fina flickor med cocktailklänningar, strawberry daiquiri, ananas daiquiri, pina colada, cosmopolitan, white russian etc etc... mycket trevligt och myyycket gott!:) Sen var Stratos planen, men då det var gaynight där tog vi Internationalen istället. Där blev det ratziputzi innan vi begav oss till Onkel Donald, vilket inte var någon höjdare, tyvärr. Världens största hamburgare, hästklappning och en fanta senare var jag den första pingla från Lyckliga Gatan-kollektivet att komma hem och lägga sig. Ovanligt förståndigt va? När jag kliver upp 11.30 sitter det en förvirrad kille i mitt vardagsrum. Jag blir lite paff, och försöker lokalisera vilken av mina sambosar han tillhör, och hittar en av dem i soffan bredvid han, mysteriet löste sig!;) Det visade sig senare att jag sovit mig igenom en efterfest med ett utdrickningslag och singstar i 2,5 h. Men det hade inte varit några snygga killar på plats så jag missade iallaf inget tydligen...;) Mina sambosar var helt ovetande om att jag sov sött i min säng, de undrade istället vilken efterfest jag var på...

Idag skiner solen i Underbara Oslo och jag tänker ta till mig en del av den innan jobb i eftermiddag. Det har regnat alldeles för mycket dom senaste veckorna. Porregnrocken som jag fick av Karo har varit det ultimata klädesplagget, endast i syftet skydd mot regn. Såklart. :) Så idag ska det carpas sol, och jag är ganska duktig på att carpa andra saker också. Vad som än sker har jag iallafall inte låtit tiden bara rinna iväg utan sett till att fånga. Och då är jag nöjd med mig själv!:)

Update before the Fabby Party!

Klocken ær halv 10 och jag sitter på jobbet. Lugna Bmgt... inte mycket hænder såhær på en lørdagsmorgon. Kidsen får sova till 10,30 innan Den Grymma Væckningspatrullen avbryter deras søta drømmar. Min kollega førsov sig en timme, så jag har suttit hær sjælv sedan kl 8. Tur att nån av oss ær ansvarsfull...;) 
Det ær midsommarhelg hemma i Sve, något som kænns ganska avlægset før mig. Dels eftersom jag jobbar hela helgen och dels før att det inte firas midsommar hær. Men nog fanns det sækert flera arrangerade midsommarfester før fulla svenskar att ansluta sig till på olika platser hær i stan igår, men eftersom jag jobbade senvakt var det inte så aktuellt. Det blev inte heller några 7 sorters blommor att lægga under kudden...;) Istællet kollade vi på kvartsfinal i fotbolls-EM, åt chips och møs i soffan. Helt ok att få betalt før det!:) 

Efter jobb ska jag inhandla jordgubbar, ananas, lime, socker, læsk, tranbærsjuice och annat smått och gott till Det Fabuløsaste Cocktailpartyt som jag och mina sambosar i Lyckliga Gatan-kollektivet håller ikvæll. Drinkar ska blandas, cocktailklænningen ska på, det ska dansas, sjungas, och det kommer helt enkelt att bli toppen!:) Med tanke på att vi på papperet kommer att ha två bartendrar med bland gæsterna, kan inte drinkarna bli annat æn goda! Ser fram emot en kanonkvæll! Oslo bjuder æven på sol och blå himmel idag, något som varit efterlængtat ett tag nu! Så på återseende från lilla mig, och vad gæller festen ikvæll: Be there or be...:)

Do svedanja...

Jag var bara sååååå säker. Inte orolig en sekund. Ryssland var ju en enkel match för Zlatan & c/o. Inga problem alls, kvartsfinalen var i box och det största problemet var att det skulle kombineras fotbollskamp med cocktailparty på lördag. Boooy was I wrong!!! Har aldrig sett Sverige spela sämre fotboll. Det bästa laget vann helt klart, vi förtjänade inte att gå vidare med det "spelet". Platsen var Saras Tält vid Karl Johan och de svenska tröjorna var många! Allsång till "När vi gräver guld i USA" och humöret var på topp! Stämningen sjönk för varje ryskt mål och svenskt felpass,, tillslut applåderades det när Sverige lyckades få till en passning som gick rätt... Det blev gravöl på Aku Aku sammen med några romdrickande norrbaggar efteråt. Min fiiiiina gula tröja kändes lite malplacerad bland palmer och kokosnötter, men skapade en hel del spontana samtalstillfällen. En söt bartender ville också veta hur det gått i matchen!:)

Nya tag nu! Idag var jag så himla mycket chef på jobbet!! Först hade jag vaktansvarliguppläring med en kollega och sen kom Fylkesmannen på oanmält spontanbesök och jag tog an mig uppgiften att redovisa alla papper som begärdes. Såklart var allt exakt som det skulle, vi är ju bara bäst!:) Å det är ju bara så himla skoj!
Efter jobbet köpte jag glass och kakor och begav mig hem till sjuklingen Anna och hade en skön slapp kväll i soffan med film och fotboll. Såklart åt vi upp hela glassbyttan och hela kakpaketet. Fanns inget annat alternativ. Tyvärr rök Portugal ut av EM, men det känns ju inte lika viktigt längre. Nu är det jobb och äventyr som står på agendan. På lördag är det ett otroligt fabulöst cocktailparty i mitt Lyckliga Gatan-kollektiv, och flera små glädjeämnen väntar på dagarna fram till dess. Imorgon ska det inhandlas bacardi och jag undrar nu... vad ska jag ha på mig på jobb imorgon? :)

Bittersweet!

                                               "When you try your best but you don`t succeed..."

Att förlora en em-fotbollsmatch i 92:a minuten känns helt förjävligt! Att endast ha en liten minut kvar att spela och inte lyckas hålla resultatet på en oavgjord nivå... suck! Men jag är ändå stolt över grabbarna och speciallt my man Zlatan som återigen visade varför han är den bästa! Är dock helt övertygad om att vi vinner mot Ryssland på onsdag och får en kvartsfinal mot Holland sen!
Fotbollskvällen blev förövrigt mycket trevlig! Jag hade den snyggaste tröjan (Tack Erykah!:D) på mig och vi satt i solskenet på Kontraskjäret. Stämningen var på topp bland 5000 supportrar och spännande som tuuuusan var det! Jublet efter Zlatans mål var helt obeskrivligt!:)

Veckan har varit full av fotboll, jag och Maria har haft O´Reilleys som vårat tillhåll, vilket  har visat sig vara mycket trevligt! Spännande på planen och mycket fint att kika på utanför planen...;) I fredags var det trångt och mycket testosteron på matchen Holland-Frankrike, we like! Kunde konstatera att vissa killar tar hand om sig lite extra, med hårkurer, nagelbandsolja och extra moisturizer for the face... Maria hade kvällens mest välbesökta knä, på gott och ont. Hon fick helt enkelt känna på det mesta som passerade. Själv fick jag ett telefonnummer. Fotbollspubar är helt klart the shit!:)

Och Foo´sarna då! Kanonkonsert av Dave och grabbarna! Tokbra stämning och de bästa låtarna i 2 timmar! Riktigt bra! Dom är helt enkelt grymma! Och Dave är bara såååå hott....:)


Idag regnar det i Oslo, är helt ok med en innedag. Känns som en riktig söndag. Blir nog fotboll ikväll också. Sista gruppspelsmatchen och Portugal är på topp! Lördagnatten avslutade jag med en baileyscoffee kl 3 hemma hos Maria & Torbjörn. Med stickade raggsockar på fötterna gick jag hem innan jag somnade i soffan, ibland är jag förståndig iallafall!:) Om en månad är jag i Valencia! Tjohoo!


I mål!

Nu är äntligen mitt mini-arbetsmaraton över. De 15 dagarna är arbetade och jag har en välförtjänt ledig dag idag! Skönt!! Det har gått riktigt bra och jag tror att mycket beror på att jag har haft sånna arbetspass så att jag har kunnat haft ett liv vid sidan om, samt legat i parken varje solminut som varit möjlig...;)
Efter gårdagens avslutade arbetspass blev det fotbollskamper hos min granne den irländska puben O´Reileys, tillsammans med Maria och Torbjörn. Vi blandade spännande match med spaning och prat. Och jag kan återigen konstatera att på fotbollsmatcher finns det myyycket fint att titta på. Både på planen och bland åskådarna!:)

Idag tog jag en härlig sovmorgon. Blev dock väckt först redan vid 7-tiden av att solen kikade ner på mig från mitt takfönster, men såklart kunde jag somna om och drömma om odetonerade bomber som jag försökte fly från men som hela tiden kom i min närhet... hmm?
Nu står träning närmast på schemat, sen ska jag kocka till mig och Anna innan vi beger oss till Frognerparken och lyssnar på Foo Fighters ikväll! Norwegian Wood börjar ikväll och vi har biljetter till bästa bandet!:D Så det blir lite mat och öl innan jag dejtar Dave senare...:)

Uppladdning inför kvällen: snyggt, läckert och rock! Enjoy, det kommer jag att göra!:D

Zlatan, sol, sex and the city!

Fullspäckade dagar med parkhäng, sommarens premiärdopp, vinsocialiserande och så jobb då förstås... har flygit förbi! Premiärdoppet kom i fredags när jag och Karin badade bland maneter (eller var det kondomer?) ute i Hvervenbukta. Skönt alabama var det både i vattnet och i solen! Annars har Töyenparken varit mitt och Annas tillhåll de flesta dagarna, där har vi legat bland siliconpupper, barnvagnar och hundar. Dock på rejält avstånd från alla dom... Solen har nu tagit en liten paus från Oslo. Några grader kallare och ikväll de första regndropparna på mååånga dagar. Jag hälsar solen välkommen tillbaks så fort som möjligt!:)

En utgång i Underbara Oslo blev det på lördagen. Musikkfest arrangerades i byn och på dagen var stan full av scener och artister vart man än gick. Supertrevligt! På kvällen blev det balkonghäng för mig och Karin. Anna slöt sig till festen med en flaska champagne och för min del blev det en ny röd klänning kvällen till ära. Champagnerian på Solli och sen en tur på Johns innan vi åkte på den planerade efterfesten där killarna i smoking var många. Bröllopssällskapet bjöd på en fest och mousserande, men vi borde ha skippat den till förmån för sängen. För övrigt så använde vi även nattens timmar till att äta hamburgare, äta glass, äta ett kilo godis (inte jag då, men resten av sällskapet), åka svarttaxi, och knäppa 100-tals kort.  

På måndagkvällen var det äntligen dags för en eftterlängtad biostund! Sex and the city - the movie! Efter ett glas vitt på Qba tog vi pinglor och begav oss till bion, köpte den största popcornbägaren som fanns och njöt av 2,5 h Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte..... ååååååå så underbara dom är! Totally fabulous!! Med ett hjärta överfyllt av kärlek och hopp gick jag därifrån...:)

Å den ena höjdpunkten avlöser den andra... Ikväll var det dags för Sveriges premiärkamp i Fotbolls EM. Det blev grillning, chips och fotbollspils hos Maria&Thomas! Stundtals rafflande, stundtals värdelöst spel av grekerna... och vem var matchens kung? Jo, såklart min Zlatan!!!:D Stolta fotbollsfrun skålar från Oslo!  Puss darling!! 

Imorgon är dag 15 av 15 på min jobbperiod. Ska bli riktigt skönt med en ledig dag på torsdag...;) Men jag trivs ju så himla bra på jobbet, och när man har lite att göra kan man alltid till exempel ha en annorlunda smskonversation. Lite spänning och spontanitet i vardagen förgyller!:)

Parklife!:D

I Oslo råder ständig högsolsäsong just nu! 30-gradig värme hela dagarna och parkerna är fulla med lättklädda människor. Trots att jag är inne i min 15-dagars jobbperiod (dag 9 idag!) så är det mest kvällsjobb och det betyder att jag har hela dagarna på mig att ligga ute och glassa i parken! Att sova länge i denna hetta är förresten rätt omöjligt, så det blir upp hyfsat tidigt, en löprunda och sen på med solkräm och bikinin! Det har blivit Huk, Cubaparken och Töyenparken de senaste dagarna. Gillar den sistnämnda bäst då det inte är helt invarderad av massa människor och knarkare som i Sofienbergparken...
Brännan har etablerats fint på huden och grunden till Valencia verkar mycket lovande!:) Om sommaren fortsätter i samma takt kommer jag iallafall inte vara Lakanet i Spanien... ;)

Ett annat trevligt tidsfördriv är planeringar om exkusioner i skogen, HLR, fontänbadande och rörmokare. Även om jag vet att det självklart är mycket snack och lite hockey, kan jag le åt att en viss frustration infunnit sig under dagen i solen. Och då inte bara för mig.

Detta vackra väder ska enligt källor fortsätta i 7 dagar till, och just nu känns det helt otänkbart att det skulle kunna vara något annat än klarblå himmel och att termometern skulle kunna visa något annat än +30 grader. Picnic innan Foo Fighters nästa torsdag är planerad och daquiri-fest  midsommarhelgen är inbokad. Jag kommer inte ihåg hur ett par jeans känns på kroppen, leggings och kjol är de tjockaste plaggen som jag lever i nu för tiden. Det är sommar och jag älskar det!!!:D

Och hur gick det då?

Jo, jag vaknade imorse av att telefonen ringer. Jag ligger i min säng med kläder, smink, linser, allt... Inte nykter överhuvudtaget. Med andra ord blev det en toktrevlig kväll med massa drinkar! Vi tog en runda och hann med ett gäng krogar innan vi stannade på Johns bar. Där blev det mer drinkar från generös herre i baren, och snack med stammisar som tydligen var suspekta eftersom jag fick rådet från någon att inte prata med dem... jag försökte även vara smidig och smuggla ut en öl när vi skulle gå på barcheck,, men vakten upptäckte den konstigt nog,, hmm. Jag var på mitt bestämdaste humör också, och förvillade mig när jag hoppade av taxin hem... fick ringa Anna kl 4 och fråga vart jag var...
Så ni märker ju att det var en kalaskväll och att jag var full och go i min polkagrisrandiga klänning! :) Mitt tema var dock bara att glömma, sparar det till en annan gång. Snyggingarna höll sig borta, tyvärr.

Idag var det två lite lätt reduserade pinglor som intog Töyenparken, solade, hade picnic och njöt i den 30gradiga värmen. Helt underbart!!:) Imorgon blir det eventuellt sommarens premiärdopp...;)

Sunny sunday!:D

Efter en dag fylld med jobb, våffelstekning, sura kids och en varm bil, har jag nu ett vinglas i handen. Klockan är 21.30 och det är 25 grader varmt ute. Lillklänningen it is, och ett råd från en kollega ska bli kvällens tema. Jag och underbara Anna ska göra Oslo osäkert denna söndagkväll. Humöret är på topp (as always!) och inga arbetskollegor är i sikte!;)

Tonight are we doing a little dance, making a little love and getting down,,,;)

RSS 2.0